• Gespecialiseerd in hand, pols
    en elleboog!
  • Gespecialiseerd in hand, pols
    en elleboog!
  • Gespecialiseerd in hand, pols
    en elleboog!

Vergoeding

Of uw behandeling voor de fysiotherapeut wel of niet wordt vergoed verschilt per situatie.

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Als de behandeling niet het gewenste resultaat heeft dan vergoed de verzekering mogelijk nog meer behandelingen. Kinderen die een aandoening hebben die op de chronische lijst staat krijgen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed. De chronische lijst kunt u hier vinden.

Voor personen van 18 jaar en ouder wordt de fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Wanneer u een aandoening heeft die op de chronische lijst staat kan het zo zijn dat de eerste 20 behandelingen wordt verrekent met u of de aanvullende verzekering, de behandelingen daarna worden vergoed vanuit de basisverzekering. De chronische lijst kunt u hier vinden.

Het verplicht eigen risico voor 2022 is vastgesteld op €385,-. Dit eigen risico geldt voor iedereen die woonachtig is in Nederland en ouder is dan 18 jaar. Het verplichte eigen risico geldt voor de basisverzekering, bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie dan betaalt u geen eigen risico. Meer informatie over dit onderwerp kunt u lezen op “Vragen en antwoorden over het eigen risico“.

Voor specifieke vragen kunt uw contact opnemen met uw zorgverzekeraar

*Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleent

Praktijktarieven*

Tarieven algemeen

Intake en onderzoek bij verwijzing €49,-

Intake en onderzoek met verwijzing

€49,-

Reguliere behandeling €37,-

Manueeltherapie

€47,-

Behandeling aan huis €49,50

 

Spalkmateriaal*

Vinger spalk €7,50

Duim spalk

€22,50

Pols spalk €27,50

 

 

*Het maken van de spalk wordt gezien als een behandeling. Indien u niet aanvullend verzekerd bent zal de reguliere behandeling van €37,- bij u in rekening worden gebracht. Het spalkmateriaal kan per pin betaald worden.