Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De handtherapeuten van Handtherapie Bollenstreek zijn expert in het behandelen van hand, pols en elleboogklachten.  

Ervaart u pijnklachten, stijfheidsklachten of beperkingen in het dagelijks leven of werk? Dan is handtherapie geschikt voor u! Heeft u een botbreuk doorgemaakt of bent u geopereerd? Uw handtherapeut heeft veel expertise in het revalideren na botbreuken en operaties.  

Tijdens de intake voert de handtherapeut een screening uit, stelt u vragen en voert een lichamelijk onderzoek uit. Door middel van meetapparatuur brengen wij de huidige beperkingen in kaart. Uw handtherapeut stelt een diagnose en informeert u over de aard van de aandoening. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld en het tijdspad besproken.  

De behandeling verschilt per aandoening en persoon. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit mobilisatie technieken, oefentherapie, of het doornemen van dagelijkse handelingen en werk gerelateerde houdingen en bewegingen. Soms is een spalk op maat een goede oplossing om direct rust te bieden, meer hierover leest u hier 

Gedurende de behandeling vinden er meerdere metingen plaats, als u uw behandeldoel heeft behaald wordt er ook een eindevaluatie uitgevoerd.  

Handtherapie Bollenstreek beschikt over veel oefenmateriaal en goed uitgeruste oefenzaal, waardoor ook sporters goed kunnen revalideren.  

De behandeling duurt 20-25 minuten.