• Elleboog

Elleboog

De handtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van elleboogklachten. Veel voorkomende aandoeningen zijn een tenniselleboog, golferselleboog en breuken aan de elleboog. Heeft u een aandoening die er niet tussen staat? Neem gerust contact op met uw handtherapeut.  

Tenniselleboog 

Bij een tenniselleboog (epicondylitis lateralis) is er pijn aan de buitenzijde van de elleboog, soms uitstralend naar de onderarm en pols. De oorzaak van de pijn is een ontsteking/irritatie van de peesaanhechtingen van de strekspieren van de pols. Dit komt door overmatig of verkeerde belasting van de strekspieren van de pols. De naam tenniselleboog bekent niet dat alleen tennissers hier last van kunnen krijgen, ook kunnen er klachten ontstaan door huishoudelijke taken zoals wringen. 

De handtherapeut kan meerdere behandelmethodes toepassen om de pijn te verminderen en geeft adviezen voor het gebruik van de elleboog.  

Golferselleboog 

Een golferselleboog (epicondylitis medialis) wordt gekenmerkt door pijn aan de binnenzijde van de elleboog, soms uitstralend naar de onderarm en pols. De oorzaak van de pijn is een ontsteking/irritatie van de peesaanhechtingen van de buigspieren van de pols. Dit komt door overmatig of verkeerde belasting van de buigspieren van de pols. Het ontstaan van een golferselleboog hoeft niet door het golfen te komen, maar heeft meerdere oorzaken.  

De handtherapeut kan meerdere behandelmethodes toepassen om de pijn te verminderen en geeft adviezen voor het gebruik van de elleboog.  

Elleboogfracturen of herstel na operatie 

Als u een botbreuk heeft doorgemaakt of geopereerd bent aan uw elleboog kan uw handfysiotherapeut u helpen revalideren. De handtherapeuten zijn extra geschoold in botbreuken en de revalidatie hiervan. Handtherapie Bollenstreek is aangesloten bij het traumanetwerk (TTCM) vanuit het Spaarne ziekenhuis en LUMC. Hierdoor hebben wij intensief contact met de